Przepisy z użyciem blendera
Chcesz ugotować coś szybkiego, prostego i smacznego? Potrzebujesz inspiracji? Proszę bardzo! Ważne, żebyś miała w domu blender, dzięki któremu łatwo przygotujesz pyszne potrawy, desery i przekąski.
Pasta z soczewicy na ostro
Składniki:
- paczka czerwonej soczewicy
- 2 ząbki czosnku
- mały koncentrat pomidorowy
- 1 średnia cebula
- sól i pieprz
- ostra papryka w proszku
Przygotowanie: Gotujemy soczewicę według wskazówek na opakowaniu, do wody dodajemy sól, pieprz i ostrą paprykę. Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek, a kiedy wszystkie składniki są już gotowe, dokładnie je blendujemy. Kiedy otrzymamy gładką masę dodajemy do smaku odrobinę soli, znaczną ilość pieprzu i ostrej papryki. Dodajemy koncentrat i wszystko miksujemy raz jeszcze przez ok. 3 min.
Patrycja Ceglińska