Przepisy z użyciem blendera

Chcesz ugotować coś szybkiego, prostego i smacznego? Potrzebujesz inspiracji? Proszę bardzo! Ważne, żebyś miała w domu blender, dzięki któremu łatwo przygotujesz pyszne potrawy, desery i przekąski.

Źródło: pamietnikwegetarianki.wordpress.com


Humus szpinakowy

Składniki:

  • puszka cieciorki (400 g)
  • duża garść liści szpinaku
  • 2-3 łyżki tahini
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • ząbek czosnku lub szczypta czosnku w proszku

Przygotowanie: Cieciorkę odcedzamy, szpinak myjemy i siekamy. Dodajemy tahini, sok z cytryny, sól i czosnek. Wszystko miksujemy w blenderze do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeżeli humus jest za gęsty, dodajemy 1-2 łyżki wody.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ