Suszone owoce – jeść czy nie jeść?
O suszonych owocach krąży wiele sprzecznych opinii. Jedni mówią, że powinny być podstawą codziennej diety, inni podpowiadają, by ograniczać ich ilość w posiłkach. Kogo słuchać i… dlaczego?
O suszonych owocach krąży wiele sprzecznych opinii. Jedni mówią, że powinny być podstawą codziennej diety, inni podpowiadają, by ograniczać ich ilość w posiłkach. Kogo słuchać i… dlaczego?
W letnie dni najlepszym rozwiązaniem na jednoczesne orzeźwienie i pobudzenie organizmu jest pyszna kawa mrożona. Ice coffee można pić w różnych odmianach – z karmelem, cynamonem, czekoladą lub lodami. Co najlepsze, wcale nie musisz iść do kawiarni, bo w prosty…
W lecie szczególnie zachwycamy się sezonowymi owocami. Nasze kuchnie pełne są truskawek, malin, brzoskwiń, śliwek, nektarynek i czereśni. Niestety bardzo często zapominamy o dobrodziejstwach, jakie niosą ze sobą warzywa. Przed Wami krótkie przypomnienie o właściwościach odżywczych najzdrowszych letnich warzyw!
Upalne lato właśnie do nas nadciągnęło i coraz rzadziej mamy ochotę na porządny, ciepły obiad. Ale jeść trzeba, zatem warto przyrządzić coś, co będzie doskonałe na ten czas. Świetnym pomysłem są zupy owocowe, które można przyrządzić w bardzo prosty sposób.
Mundial sprawił, że uwaga wszystkich zwrócona została w stronę gospodarzy mistrzostw. Brazylia to dla wielu głównie futbol, samba i karnawał w Rio de Janeiro. Ten egzotyczny kraj wyróżnia również pyszna kuchnia.
Granaty od tysięcy lat uznawane za symbol nieśmiertelności. Zarówno owoc jak i drzewo, z którego pochodzi – odporne są na choroby. Sok z granatów nie tylko zwalcza skutecznie choroby serca, układu krążenia, łagodzi stany zapalne, ale również przeciwdziała powstawaniu nowotworów,…
Aplikacje na smartfony zdecydowanie ułatwiają nam codzienne czynności. Policzą za nas domowe wydatki, znajdą tytuł piosenki po kilku nutkach i wybiorą najdogodniejszą trasę do pracy, pomijając korki. W kuchni również przydadzą się tacy pomocnicy, dlatego prezentujemy Wam 5 najprzydatniejszych kulinarnych…
Każdy, kto myśli, że nigdy nie miał na talerzu kabaczka – na pewno jest w błędzie. Warzywo to jest niczym innym, jak dojrzałą cukinią. Jedyne co różni oba dary ziemi jest sposób ich przyrządzania smak. O ile cukinię można jeść…
Któż z nas nie lubi naleśników? Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a duża ilość sposobów na jakie możemy je przyrządzić zaspokaja gusta nawet najbardziej sceptycznych smakoszy. Nasza propozycja, to naleśniki z płatkami owsianymi i nadzieniem bananowo, miodowo, cynamonowym.