Kuchnia

Kuchnia

Tarta dyniowa

Sezon na pyszności z dyni ruszył pełną parą! To warzywo, które może mieć najróżniejsze zastosowania w naszej kuchni. My, prezentujemy jak zrobić tarte dyniową na słodko, według przepisu Jamiego Oliviera!

Kuchnia

Babeczki dla fanek „Seksu w wielkim mieście”

Urządzasz imprezę i szukasz inspiracji na przekąski? Może spróbujesz czegoś nietypowego – babeczek na bazie alkoholu, które wyglądają i smakują jak Cosmopolitan. Inspiracja prosto z planu „Seksu w wielkim mieście”. Wszystkie fanki Carrie i jej przyjaciółek będą zachwycone.

Kuchnia

Przekąski na Halloween

Halloween nie obyłoby się bez duchów, dyń i innych strachów. W tę noc są wszędzie – w domach, sklepach, na ubraniach. Strefa kuchenna również może wpasować się w estetykę tego dnia. Oto kilka przekąsek które sprawią, że goście będą zachwyceni…

Kuchnia

Dlaczego warto jeść ryby?

Ryby są bogatym źródłem niezbędnych w naszej diecie dobroczynnych kwasów tłuszczowych i witamin. Odgrywają dużą rolę w profilaktyce wielu chorób. Odpowiednio przyrządzone i doprawione są także świetnym pomysłem na posiłek.

Kuchnia

Jesienne drinki rozgrzewające

Grzańce z wina lub piwa to nie tylko sposób na rozgrzanie organizmu lub walkę z przeziębieniem, ale także pomysł na pyszny napój w chłodny jesienny wieczór, który możesz przygotować nie opuszczając domowych pieleszy.

Kuchnia

A może „Coś słodkiego”?

Winogronowa Fanta, miętowe M&Ms, karmelowo-waniliowy Milky Way czy Twix z masłem orzechowym to tylko wybrane propozycje sklepu, który osoby będące na diecie powinny omijać szerokim łukiem. Sklep Coś słodkiego, działający zarówno internetowo, jak i stacjonarnie, wodzi na pokuszenie wszystkich wielbicieli…

Kuchnia

Makaroniki – francuska duma narodowa

Na całym świecie mają zagorzałe grono wielbicieli, którzy konsumują je z nabożną powagą. Zajadają się nimi gwiazdy i blogerki. Są tak ładne, że aż żal je jeść, a ich upieczenie w warunkach domowych graniczy z cudem. W czym tkwi fenomen…

Kuchnia

Domowe masło w kilka minut!

Sposób na domowe masło jest szybki, tani i banalnie prosty. Masło otrzymane w domowych warunkach ma niepowtarzalny smak i zapach, a co najważniejsze pozbawione jest barwników, sztucznych polepszaczy i konserwantów.

Kuchnia

Drogocenna żywność XXI wieku!

W Twoim codziennym jadłospisie powinno znaleźć się miejsce na produkty mleczne. Dowiedz się, jakie różnice występują między nimi, jakie korzyści dla zdrowia wynikają z ich spożywania i czy wszystkie można podawać dzieciom.

Kuchnia

Jedzenie na mieście – wytyczne!

Żyjesz w ciągłym biegu i nie masz czasu na codzienne przygotowywanie posiłków do pracy lub na uczelnię? Podczas spotkania w knajpie ze znajomymi zastanawiasz się, które pozycje z karty dań są dozwolone? Zapoznaj się ze wskazówkami, które pomogą Ci w…