Rozgrzewające zupy
Nikt nie pogardziłby miską parującej zupy w tak chłodne dni, jak ostatnio. Zdrowa, pożywna i prosta w przygotowaniu. Doskonała dla tych, będących na diecie. Do kuchni!
Nikt nie pogardziłby miską parującej zupy w tak chłodne dni, jak ostatnio. Zdrowa, pożywna i prosta w przygotowaniu. Doskonała dla tych, będących na diecie. Do kuchni!
Zachowania kulinarne wynosimy najczęściej z domu rodzinnego. Smażenie na maśle lub dwa razy w tym samym oleju oraz ponowne zamrażanie wydaje się nam czymś całkowicie naturalnym. Prowadzi to jednak do niekorzystnych dla naszego zdrowia konsekwencji.
Rośliny strączkowe są bogate w białko, witaminy i składniki mineralne, a w związku z tym wykazują dobroczynny wpływ na nasz organizm. Ciągle pozostają niedoceniane, pomimo tego że potrawy z ich udziałem są alternatywą nie tylko dla wegetarian, ale także dla…
Nadciśnienie to poważny problem, który dotyka coraz młodszych osób. Stres, brak aktywności fizycznej, nadmierne solenie sprzyjają występowaniu tej choroby. Nieleczona prowadzi do uszkodzenia nerek, serca, mózgu czy oczu, a w konsekwencji nawet do śmierci.
Na warszawskiej mapie od jakiegoś czasu zrobiło się pysznie, a wszystko to za sprawą paru lokali, które sprawiają, że aż chce się jeść. Najróżniejsze potrawy przyciągają smakiem i wyglądem. Przedstawiamy kulinarne miejsca, które koniecznie trzeba odwiedzić.
Kuchnia wegetariańska cieszy się coraz większą popularnością. Na gastronomicznej mapie Warszawy wciąż przybywa restauracji serwujących bezmięsne specjały. Jednym z nich jest hummus, czyli niepozorna pasta z ciecierzycy, która nie tylko świetnie smakuje, ale również bardzo korzystnie wpływa na nasze zdrowie…
Uporczywy ból głowy utrudnia normalne funkcjonowanie i nie wprowadza w dobry nastrój. Zamiast przyjmować kolejną porcję działających doraźnie tabletek przeciwbólowych wprowadź zmiany w swojej diecie, które przyniosą lepszy i długofalowy efekt.
Każda z nas chciałaby czasem poczuć się jak Carrie Bradshaw z „Seksu w wielkim mieście” i godzinami plotkować z przyjaciółkami w swojej ulubionej kawiarni , jednocześnie zajadając się pysznymi cupcakes, podobnymi do tych z nowojorskiej Magnolia Bakery. Na szczęście te…
Kuchnia peruwiańska przeżywa okres rozkwitu. Staje się doceniana na całym świecie przez coraz większą liczbę osób. Dzieje się tak nie bez przyczyny. Zawdzięcza to między innymi różnorodności – każde podniebienie znajdzie odpowiedni dla siebie smak. Dla przyjezdnych, którzy obawiają się…
Sezon na pyszności z dyni ruszył pełną parą! To warzywo, które może mieć najróżniejsze zastosowania w naszej kuchni. My, prezentujemy jak zrobić tarte dyniową na słodko, według przepisu Jamiego Oliviera!