Najciekawsze książki wege

W sieci możemy znaleźć wiele ciekawych blogów z przepisami kuchni wegetariańskiej, ale pięknie wydane książki kucharskie na pewno sprawią, że będziesz gotować częściej i urozmaicisz swój jadłospis. Nawet jeżeli nie jesteś wegetarianką, koniecznie poznaj te publikacje!

Obfitość –Yotam Ottolenghi

Fot: materiały promocyjne

„Obfitość”, czyli kolejna książka kulinarna Yotama Ottolenghiego to bestseller. Tytuł pojawił się na liście najlepszych książek według New York Times, a Observer Food Monthly nadał „Obfitości” tytuł kulinarnej książki 2015 roku. Bogato ilustrowana pozycja zawiera ponad 120 wegetariańskich przepisów, które zachwycą nawet mięsożerców i sprawią, że w ich diecie pojawi się więcej warzyw. Autor o śródziemnomorskich korzeniach postanowił sięgnąć po przepisy wywodzące się z tego regionu, pokazać czytelnikowi jak smaczne i piękne mogą być jarskie dania oraz przekonać nas o zaletach różnorodnych warzyw i owoców.

Jadłonomia – Marta Dymek

Fot: materiały promocyjne

Marta Dymek jest posiadaczką jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych w Polsce i autorką „Jadłonomii”. Pierwsza w jej dorobku książka kulinarna to pięknie wydana pozycja z zaskakującymi pomysłami na dania główne i nie tylko. Szparagowe cappuccino, ciasto czekoladowe na bazie buraka czy przepyszne chipsy z kapusty to przepisy, które musi poznać każdy wegetarianin!

Kuchnia wegetariańska – Nicola Graimes

Fot: materiały promocyjne

Dzięki tej książce odkryjecie mało znane składniki kuchni wegetariańskiej jak np. harissę, berberys czy chińską czarną soję. Przepis na czekoladowy tort truflowy z kremem amaretto przypadnie do gustu łasuchom, natomiast tofu w cieście z miętową edamame i frytkami ze słodkich ziemniaków to świetny pomysł na pożywny obiad.

Vegan Pie in the Sky – Isa Chandra Moskowitz, Terry Hope Romero

Fot: materiały promocyjne

„Gotowanie może być tak relaksujące jak zajęcia jogi lub dzień spędzony na plaży” – Tak witają nas autorzy książki Vegan Pie in the Sky. W środku znajdziemy mnóstwo przepisów na wyśmienite wegetariańskie słodkości, np. sernik z masłem orzechowym czy wiśniowe ciasto z cynamonem. Dodatkowym plusem są przepiękne ilustracje, które zachęcają do przygotowania słodkości. Isa Chandra Moskowitz i Terry Hope Romero przekonują czytelników, że ciasto jest doskonałym połączeniem sztuki, rzemiosła i kuchni.

Zielono & zdrowo. Nowa kuchnia wegetariańska – Vindahl Luise, Frenkiel David

Fot: materiały promocyjne

Wegańska pizza? A może burgery z pieczarkami i brzoskwinią? Musicie nabyć tę książkę, jeżeli uwielbiacie popularne potrawy, ale chcielibyście odżywiać się zdrowiej. Autorzy książki – David, który jest miłośnikiem słodyczy i fast foodów oraz Luise uwielbiająca produkty wysokiej jakości to zupełne przeciwieństwa. Z ich współpracy powstała książka kulinarna przedstawiająca zdrowe oraz smaczne przepisy, które przygotujesz w krótkim czasie.

__________________

Zapraszamy również do polubienia naszego profilu na Facebooku oraz zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ