Interpretacja wskaźnika BMI
Teraz już sami możemy obliczyć sobie czy nasza waga jest odpowiednia. Przedstawiamy Wam interpretację wskaźnika BMI, dzięki której dowiecie się, ile kilogramów musicie zrzucić, aby mieć atrakcyjną sylwetkę.
Teraz już sami możemy obliczyć sobie czy nasza waga jest odpowiednia. Przedstawiamy Wam interpretację wskaźnika BMI, dzięki której dowiecie się, ile kilogramów musicie zrzucić, aby mieć atrakcyjną sylwetkę.
O samodzielnym pieczeniu chleba krążą niezliczone legendy. Podobno zakwas musi pochodzić od babci z trzeciego pokolenia wstecz lub ewentualnie od dobrze znanego, długoletniego przyjaciela domu. Albo jeśli chleb nie wyrośnie odpowiednio – nie będzie już dzieci w rodzinie…
Szybkie tempo życia często narzuca nam niezdrowe nawyki. Zdarza się, że mając dosłownie parę minut, wpychamy w siebie cokolwiek, aby tylko zapchać żołądek i zwalczyć uczucie głodu. Najczęściej funkcjonujemy tak w pracy, ponieważ zdarza się, że przerwa jest zbyt krótka…
Jedzenie nabiera nowego wymiaru! Dlatego, że w Japonii rozwinął się nowy kulinarny artyzm, tzw. Bento Art, wykorzystujący żywność do tworzenia dzieł sztuki!
To zielone warzywo często jest niedoceniane w polskiej kuchni. Szpinak bardzo korzystnie wpływa na nasz organizm, a przygotowane z nim dania są aromatyczne i smaczne! Ponad to, możemy go przygotować na wiele różnych sposobów. Poniżej prezentujemy proste i smaczne przepisy.
Pomidory, szpinak, dynia, jajka, marchew… można wymieniać bez końca. Produkty dnia codziennego, ogólnodostępne dbają o nasze włosy, skórę i paznokcie. To takie proste! Witaminy A wcale nie musimy szukać w aptekach czy kupować drogich składników do naszego jadłospisu. Retinol (bo…
O błonniku słyszymy dużo i często. Jego nazwa pojawia się w reklamach telewizyjnych i w artykułach dotyczących zdrowego żywienia. O zawartości błonnika w danym produkcie informują nas etykiety do nich dołączone. Wszyscy wiemy, że jest zdrowy i należy go spożywać….
Syrop glukozowo-fruktozowy jest bardzo popularnym składnikiem wielu produktów, które spożywamy codziennie. Powstaje w procesie przetwarzania kukurydzy na skrobię kukurydzianą za pomocą różnych kwasów i enzymów. Syrop jest w tej sytuacji odpadkiem i do tego bardzo tanim.
Tabliczka czekolady, pojemnik lodów lub ogromny kawałek ulubionego ciasta? Na pierwszy rzut oka nie ma lepszego sposobu na poprawę humor. Każdy z nas przynajmniej raz starał się poprawić swoje samopoczucie w ten sposób. Niestety po takim posiłku lepszy humor nie…
Muffiny robią furorę! Bogactwo ich smaku i składników zachwyciło już niejedno podniebienie. Prawdopodobnie określenie tych prostych babeczek pochodzi od francuskiego słowa „moufflet”, odnoszącego się do specyficznego, delikatnego rodzaju chleba lub od niemieckiego „muffe”, czyli niedużego ciasta.