Domowe batoniki białkowe

Przygotowanie domowych batoników białkowych wymaga niewiele czasu i jest dziecinnie proste. Doskonale sprawdzają się jako forma deseru lub zdrowej przekąski dla każdego. Dodatkowym ich atutem w porównaniu do „sklepowych” produktów jest naturalność, mniejszy stopień przetworzenia oraz zdecydowanie niższa zawartość cukru.  

 wholewithoutwheat.wordpress.com

Składniki: 

  • 6 łyżek płatków owsianych, 

  • 2 łyżki nasiona słonecznika,  

  • 2 łyżki rodzynek, 

  • 1 jabłko, 

  • 2 łyżeczki miodu, 

  • 2 łyżeczki soku z cytryny. 

Sposób przyrządzenia 

Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Nasiona słonecznika upraż na suchej patelni. Posiekaj rodzynki, a jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki połącz z miodem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a na nim ułóż uformowane batoniki. Piecz ok. 20 minut. Do batoników możesz dodać niewielką ilość odżywki białkowej. uzyskasz w ten sposób większą zawartość białka. Smacznego! 

Źródło: durszlak.pl 

Paulina Rożej

ZOSTAW ODPOWIEDŹ