Kuchnia

Kuchnia

Dietetyczne przekąski na jesień

Niskie temperatury, jakich doświadczamy jesienią, sprzyjają podjadaniu, a nie trzeba być ekspertem, by zgadnąć, że to najkrótsza droga do przybrania na wadze. Dlatego jeśli planujesz w swoim menu miejsce na przekąski, zadbaj o to, by były one zdrowe i dietetyczne. Wykorzystaj jesienne owoce…

Kuchnia

„Makabryczne” przysmaki na Halloween

Jeżeli chcesz spędzić Halloween w wyjątkowy sposób, zadbaj o to, aby na Twoim stole nie zabrakło specjalnych przysmaków. Proponujemy babeczki mózgi oraz inne „makabryczne” przekąski.

Kuchnia

Modny deser: jabłkowe różyczki

Wśród internautów w ostatnim czasie rekordy popularności bije niezwykle estetycznie wyglądający owocowy deser. Różyczki wykonane z cienko pokrojonych jabłek i ciasta francuskiego nie tylko świetnie smakują, ale również pięknie prezentują się na talerzu. Przekonajcie się, jak łatwo przyrządzić najpopularniejszy deser…

Kuchnia

Bezglutenowe desery

Osoby, które zmagają się z nietolerancją glutenu albo z jakiejś przyczyny nie chcą spożywać dań, które go zawierają, również mogą czerpać przyjemność z jedzenia pysznych deserów. Oto przepisy na smakołyki, które powinny zadowolić najbardziej wymagające podniebienia.

Kuchnia

Wegańskie smaki – restauracje w Warszawie

Moda na weganizm zyskuje coraz więcej zwolenników. Na restauracyjnej mapie Warszawy pojawiło się już wiele miejsc oferujących pyszne i zdrowe jedzenie. Które z nich wybrać? 1. Turkawka Restauracja Turkawka to lokal idealny na spotkania z przyjaciółmi. Jest usytuowany na Pradze…

Kuchnia

Wegetariański smalec – czy to możliwe?

Określenie wegetariański smalec drażni sporą grupę mięsożerców. Tym, którzy jednak zdecydowali się tego dania spróbować, trudno jest mimo wszystko zaprzeczyć, że pasta fasolowo-jabłkowa przypomina w smaku popularny w polskiej kuchni tłuszcz zwierzęcy. Wege smalec niezwykle łatwo przyrządzić, a odpowiednio doprawiony…

Kuchnia

DIY: kawa jak ze Starbucksa!

Kto z nas nie uwielbia jesiennego menu w Starbucksie? Cynamon, dynia, karmel i czekolada to składniki na których bariści bazują w tym okresie. Wystarczy jednak zaledwie kilka minut, aby taką kawę przygotować samodzielnie w domu! Zobaczcie przepisy na kultowe pozycje…

Kuchnia

Tarta na 3 sposoby!

Tarta jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni francuskiej. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a smak za każdym razem zachwyca. Jeżeli przepadasz za słodkościami przygotuj pyszną tartę z czekoladą i malinami. Wykwintna odmiana tego dania to wyśmienita propozycja na obiad…

Kuchnia

Jesienne smaki

Wraz z jesienią do naszej kuchni zawitały zupełnie inne smaki. Królują grzyby, dynie, jabłka, orzechy, śliwki i gruszki. Przeczytajcie, jak najlepiej je wykorzystać.

Kuchnia

Napoje rozgrzewające

Na chłodne, jesienne dni najlepszy będzie pyszny, rozgrzewający napój. Przygotowaliśmy zestawienie wybranych receptur, które doskonale sprawdzą się w tym okresie.