Ciasta „last minute”

Jeśli nagle nachodzi Cię nieposkromiona chęć na ciasto, ale nie lubisz spędzać długich godzin w kuchni, co chwilę zerkając do piekarnika, skorzystaj z prostych przepisów na szybkie wypieki. Te smakołyki sprawdzą się również w sytuacji, kiedy goście zaskoczą Cię nagłą wizytą.

Źródło: magielkuchenny.pl

Ciasto czekoladowe bez mąki (30 minut)

Składniki:

  • 220 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 170 g cukru
  • 80 g mielonych migdałów
  • 5 jajek

Przygotowanie:

Do dużej miski wbić jajka i ubijać do uzyskania jednolitej masy. Następnie należy rozpuścić w rondelku czekoladę połamaną na kawałki i masło pokrojone w kostkę. Uzyskaną masę przelać do miski z jajkami i dokładnie rozmieszać. Całość przelać do schłodzonej wcześniej tortownicy 22 cm wysmarowanej masłem. Piec 20-30 minut w temperaturze 180 st. C.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ