Kuchnia

Kuchnia

Modny deser: jabłkowe różyczki

Wśród internautów w ostatnim czasie rekordy popularności bije niezwykle estetycznie wyglądający owocowy deser. Różyczki wykonane z cienko pokrojonych jabłek i ciasta francuskiego nie tylko świetnie smakują, ale również pięknie prezentują się na talerzu. Przekonajcie się, jak łatwo przyrządzić najpopularniejszy deser…

Kuchnia

Bezglutenowe desery

Osoby, które zmagają się z nietolerancją glutenu albo z jakiejś przyczyny nie chcą spożywać dań, które go zawierają, również mogą czerpać przyjemność z jedzenia pysznych deserów. Oto przepisy na smakołyki, które powinny zadowolić najbardziej wymagające podniebienia.

Kuchnia

Wegańskie smaki – restauracje w Warszawie

Moda na weganizm zyskuje coraz więcej zwolenników. Na restauracyjnej mapie Warszawy pojawiło się już wiele miejsc oferujących pyszne i zdrowe jedzenie. Które z nich wybrać? 1. Turkawka Restauracja Turkawka to lokal idealny na spotkania z przyjaciółmi. Jest usytuowany na Pradze…

Kuchnia

Wegetariański smalec – czy to możliwe?

Określenie wegetariański smalec drażni sporą grupę mięsożerców. Tym, którzy jednak zdecydowali się tego dania spróbować, trudno jest mimo wszystko zaprzeczyć, że pasta fasolowo-jabłkowa przypomina w smaku popularny w polskiej kuchni tłuszcz zwierzęcy. Wege smalec niezwykle łatwo przyrządzić, a odpowiednio doprawiony…

Kuchnia

DIY: kawa jak ze Starbucksa!

Kto z nas nie uwielbia jesiennego menu w Starbucksie? Cynamon, dynia, karmel i czekolada to składniki na których bariści bazują w tym okresie. Wystarczy jednak zaledwie kilka minut, aby taką kawę przygotować samodzielnie w domu! Zobaczcie przepisy na kultowe pozycje…

Kuchnia

Tarta na 3 sposoby!

Tarta jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni francuskiej. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a smak za każdym razem zachwyca. Jeżeli przepadasz za słodkościami przygotuj pyszną tartę z czekoladą i malinami. Wykwintna odmiana tego dania to wyśmienita propozycja na obiad…

Kuchnia

Jesienne smaki

Wraz z jesienią do naszej kuchni zawitały zupełnie inne smaki. Królują grzyby, dynie, jabłka, orzechy, śliwki i gruszki. Przeczytajcie, jak najlepiej je wykorzystać.

Kuchnia

Napoje rozgrzewające

Na chłodne, jesienne dni najlepszy będzie pyszny, rozgrzewający napój. Przygotowaliśmy zestawienie wybranych receptur, które doskonale sprawdzą się w tym okresie.

Kuchnia

Niskokaloryczne słodkości

Kochasz słodycze, ale jesteś na diecie, dlatego nie możesz sobie na nie pozwolić? Wypróbuj zamienniki popularnych deserów! Biały cukier wymień na stewię lub ksylitol, zrób mleko migdałowe i ciesz się smakiem ulubionych słodkości. Beza, frappucino czy kakaowe muffiny w wersji…

Kuchnia

Dynia na 2 sposoby

Dynia to warzywo, które nie ma wielu kalorii, a jego wartości odżywcze są nieocenione. Pomaga w odchudzaniu, zwiększa sprawność seksualną oraz płodność. Swoich niezwykłych właściwości nie traci nawet po ugotowaniu. Prezentujemy dwa wybrane sposoby na przyrządzenie dyni.