Tęczowe bajgle… i życie staje się piękniejsze!

Co prawda tłusty czwartek już za nami, ale nam nadal marzą się słodkości! Zobaczcie te niesamowite bajgle w kolorach tęczy, które już od 15 lat wytwarza się na Brooklyn’ie!

{youtube}-H1wAtCKlIE|600|450|0{/youtube}

Piekarnia, która zajmuje się tymi wypiekami to The Bagel Store, która działa już od ponad 15 lat! Właścicielem jest Scott Rosillo, który w swojej 25-letniej pracy stworzył już ponad 30 rodzajów różnych bajgli. Teraz przyszła pora na coś wyjątkowego. Scott opracował recepturę, dzięki której otrzymamy bajecznie kolorowe i pyszne słodkości! Piekarz nie chce ujawnić swojej receptury, jednak zapewnia, że nie ma w niej żadnych chemicznych składników.

Jak smakują tęczowe bajgle? Niestety nie próbowałyśmy, ale klienci donoszą, że tak samo cudownie jak wyglądają! Ponoć są delikatne, miękkie, z owocowo-słodką nutą, która przypomina dzieciństwo.

Bajgle są bardzo starannie przygotowywane, bo w ciągu 5 godzin, można wyprodukować ich jedynie 100, tymczasem w przypadku tradycyjnych rogali, w tym samym czasie otrzymamy ich ponad około 5 tysięcy! Jeśli planujecie wypad do Nowego Jorku, pamiętajcie o The Bagel Store!

_________________

Zapraszamy również do polubienia naszego profilu na Facebooku oraz zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ