Kuchnia

00000000
Kuchnia

Ujemne kalorie. Fakt czy mit?

Można jeść i jeść, a przy tym nieć nie przytyć? Nawet stracić kilka centymetrów w pasie. Jak to możliwe? To jedno z założeń diety ujemnych kalorii. Je się produkty, które przyczyniają się do ujemnego bilansu energetycznego, czyli głównie warzywa i…

Kuchnia

Czym tak naprawdę różni się arabica od robusty?

Powód dla, którego arabica jest postrzegana jako kawa lepsza jest prosty. Większość sprzedawanej arabiki jest droższa za kilogram, niż większość sprzedawanej robusty. Natomiast większość kawy produkowanej na świecie to robusta. Kawa arabica nie jest lepszą kawą od kawy robusta, jest…

Kuchnia

Sezon na kurki – sprawdzone przepisy

Sierpień to czas, w którym chętnie wybierane są owoce i warzywa sezonowe. Do najpopularniejszych z nich zaliczają się grzyby. Leśnie przysmaki przybierają najróżniejsze formy w domowych kuchniach. Do najpopularniejszych bywalców obiadowych talerzy należą kurki. Z powodzeniem zasmakują również najmłodszym. Przedstawiamy…

Kuchnia

Spirulina – produkt, który ma najwięcej substancji odżywczych!

Z pewnością każda z nas marzy o wynalezieniu cudownego specyfiku, który pomoże nam utrzymać świetną figurę, wzmocni nasz system odpornościowy i jeszcze poprawia kondycję psychofizyczną. Mamy zatem dobre wieści! Pomoże nam w tym niepozorna, zielona alga, którą łatwo możemy wprowadzić…