Dieta 36s

Dieta 36s powstała w wyniku współpracy dietetyków i ekspertów ds. żywienia, dlatego uważana jest za zdrowy i bezpieczny program odchudzania. Jadłospis tej kuracji jest różnorodny i odpowiednio zbilansowany, a posiłki łatwe i szybkie w przygotowaniu. W ciągu 21 dni można schudnąć 5 kg bez wyrzeczeń i efektu jo-jo.

www.botanicchoice.com

Na czym polega dieta 36s?

Dieta 36s jest kuracją, która polega na wprowadzeniu zdrowych nawyków żywieniowych. Opiera się na zasadach racjonalnego odżywiania, dlatego nie jest restrykcyjna i monoskładnikowa. Dzięki niej nie tylko uzyskasz upragnioną sylwetkę, ale nie doprowadzisz również do wyniszczających organizm niedoborów pokarmowych. Kuracja ta dostarcza niezbędnych składników odżywczych w odpowiednich proporcjach, dzięki czemu bez obaw pokryjesz zapotrzebowanie na białko, tłuszcze i węglowodany. Menu nie jest monotonne i skomponowane zostało w sposób umożliwiający wymianę przepisów w ramach tych samych posiłków. Jadłospis uwzględnia ponadto sezonowość występowania niektórych produktów spożywczych. Plan żywienia składa się z 21 zestawów jadłospisów wraz z przepisami, które dopasowane są do aktualnie występującej pory roku. Dieta ta zapobiega napadom wilczego głodu oraz skutecznie przyśpiesza procesy przemiany materii. Jedynym ograniczeniem jest wartość energetyczna posiłków, która nie powinna przekraczać 1300 kcal. Nieodłącznym elementem także tej strategii odchudzania jest aktywność fizyczna i odpowiednia podaż płynów. Niezaprzeczalnym atutem diety 36s są niewielkie nakłady finansowe. Poszczególne pozycje w jadłospisie są smacznymi i prostymi daniami, które przygotowuje się z łatwo dostępnych artykułów spożywczych.

Przykładowy jadłospis wiosna/lato

Śniadanie: 100g kiwi, 200g jogurtu naturalnego, 30g muesli, 10g otrąb pszennych.

Drugie śniadanie: 150g serka wiejskiego lekkiego, 10g pestek słonecznika.

Obiad: 50g kaszy gryczanej, 200g mieszanki warzywnej mrożonej, 150g wołowiny, 50g cebuli.

Kolacja: 50g brązowego ryżu, 200g rukoli, 1 czerwona papryka, oliwa z oliwek.

Paulina Rożej

ZOSTAW ODPOWIEDŹ