Roślinna Azja nad Wisłą
Latem nad Wisłą w Warszawie atrakcji w bród. Nie dość, że zachęca mniej lub bardziej mięciutki piasek i słońce odbijające się od tafli rzeki, w której, jak mówią legendy, niegdyś można było się ochłodzić (dziś to niepotrzebne, skoro latem nie ma upałów – ot, paradoks efektu cieplarnianego), to w dodatku każdego wieczoru mieszkańców stolicy wabi tam głośna muzyka sceniczna i ta nieco mniej szlachetna, radiomagnetofonowa. Jakby tego było mało, ostatnio nad Wisłą można się również porządnie najeść, i to prawdziwych pyszności, prosto z odległej, tajemniczej Azji.
Organizatorem azjatyckiej imprezy kulinarnej, na którą wybrać możemy się w najbliższą sobotę, jest Cud nad Wisłą we współpracy z Wege Bazarem. Od innych festiwali tego typu Roślinną Azję odróżnia to, że – jak sama nazwa wskazuje – w czasie jego trwania będą prezentowane i serwowane wyłącznie potrawy wegetariańskie i wegańskie. Możemy się zatem spodziewać takich smakołyków, jak japońskie ramen i sushi, singapurska laksa, tajlandzki pad thai, indyjska pakora czy libański humus. A ponieważ na tego typu imprezach zwykle dzieje się wiele pozytywnych rzeczy, mamy nadzieję również na koreańskie kimchi, indonezyjskie mie goreng i gado-gado, wietnamskie sajgonki i koniecznie chińskie baozi.
Impreza rozpoczyna się w sobotę (18.07) o 11:00 i trwać będzie przez cały dzień, do 17:00. Więcej informacji na temat festiwalu znajdziecie tutaj.
____________________
Zapraszamy również do polubienia naszego profilu na Facebooku oraz zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego.