EDYTA GÓRNIAK WYDAŁA OŚWIADCZENIE W SPRAWIE GŁOŚNEGO ROZSTANIA

Edyta Górniak i Mateusz Zalewski rozstali się. Plotki o tym, że piosenkarka i jej partner nie są już razem, pojawiły się już jakiś czas temu. Dopiero teraz diwa odniosła się publicznie do sytuacji. Na Facebooku wystosowała oświadczenie, w którym jednoznacznie skomentowała doniesienia prasy.

Pierwsze spekulacje o tym, że Edyta Górniak i Mateusz Zalewski nie są już razem, pojawiły się w połowie listopada. Czujni internauci zauważyli, że para skasowała wspólne zdjęcia z Instagrama i przestała wzajemnie obserwować swoje instagramowe konta. Zapytany przez nas partner piosenkarki migał się od skomentowania rewelacji.

Niczego o rzekomym rozstaniu pary nie wiedzieli także najbliżsi współpracownicy diwy. Teraz Edyta Górniak postanowiła sama odnieść się do medialnych publikacji i jednoznacznie uciąć wszelkie plotki.

Edyta Górniak rzuciła faceta

Na swoim Facebooku piosenkarka wystosowała emocjonalne oświadczenie, w którym potwierdziła, że rzeczywiście rozstała się z Mateuszem Zalewskim. Jak podkreśliła, do rozpadu związku doszło już kilka tygodni temu.

Szanowni Państwo, Obserwując komentarze i głośne analizy Mediów, zdecydowałam zająć stanowisko w temacie domysłów,…

Opublikowany przez Edyta Górniak Czwartek, 29 listopada 2018

“Wyłącznie, aby nie pozostawiać więcej pola do dowolnej interpretacji i spekulacji potwierdzam, iż związek Nasz z Mateuszem Zalewskim zmuszona byłam kilka tygodni temu zakończyć” – napisała Edyta Górniak.

W dalszej części posta piosenkarka zaapelowała do mediów o “uszanowanie tego tematu w rozważaniach publicznych”. Na koniec życzyła, byłemu już, partnerowi wszystkiego dobrego.

Edyta Górniak – kariera, życie prywatne, dzieci

Edyta Górniak to piosenkarka i osobowość medialna, która zaczynała profesjonalną karierę jako aktorka musicalowa. W 1994 roku reprezentowała Polskę w finale Konkursu Piosenki Eurowizji, w którym zajęła drugie miejsce z przebojem “To nie ja!”. Do tej pory wydała osiem albumów studyjnych, z czego ostatni pt. “My” ukazał się w 2012 roku.

Oprócz działalności muzycznej, Edyta Górniak brała udział w wielu programach rozrywkowych. Na przestrzeni lat między innymi była jurorką w “Jak oni śpiewają?” oraz mentorką w kilku edycjach “The Voice of Poland” oraz w pierwszej edycji “The Voice Kids”, a także dotarła do półfinału trzynastej edycji “Tańca z gwiazdami” oraz oceniała koleżanki-celebrytki w talk-show “Ranking gwiazd”.

Prywatnie Edyta Górniak jest szczęśliwą matką Allana Krupy, będącego owocem związki piosenkarki i Dariusza K., z którym była związana w latach 2005-2010. Jej partnerami życiowymi byli także m.in. Dariusz Kordek, Piotr Kraśko oraz amerykański aktor William McKinney, a ostatnio – polski kierowca rajdowy Mateusz Zalewski.

źródło: plejada.pl