Kuchnia

Kuchnia

Kuchnia przyszłości czy science fiction?

Lody o smaku szynki, kawowy makaron czy marchewkowy kawior na naszych stołach? Niedaleka przyszłość czy kulinarne eksperymenty, które nie powinny opuszczać laboratorium? Sprawdź, czym jest kuchnia nowoczesności – kuchnia molekularna.

Kuchnia

Śniadanie medialne w Aioli!

Pyszne i pożywne śniadania to podstawa każdego dnia. Nie powinniśmy zapominać o tym najważniejszym posiłku i zjeść dawkę pełonowartościowych produktów. Jeśli nie masz czasu zjeść w domu, zrób to na mieście. Taką możliwość daje nam Aioli Cantine Bar Cafe Deli w Warszawie.

Kuchnia

Kolorowe zupy

Zupa to dobry wybór zarówno na lekki obiad, jak i na pożywną, ciepłą kolację. Za oknem ponura aura, a kolorowe, rozgrzewające dania na pewno poprawią nam nastrój. Zupę-krem można przygotować właściwie z dowolnie wybranych warzyw, a jeśli połączymy je tak,…

Kuchnia

Drinki na piwie

W niedalekiej przeszłości decyzja między zamówieniem piwa lub drinka zależała od rodzaju imprezy, na którą się przyszło. Teraz, dzięki wysokim standardom warzenia piwa, coraz częściej miesza się je z innymi alkoholami. Napoje na bazie piwa to nie nowość, jednak zaczynają…

Kuchnia

Włoskie desery

Ceniona na całym świecie kuchnia włoska, słynie również z deserów. Jak wiadomo, Włosi uwielbiają sery, dlatego te delikatne dodają także do deserów. Powstają w ten sposób zachwycające i urzekające smakiem desery z mascarpone, jak np. chrupiące cannoli, czy słynne tiramisu,…

Kuchnia

Spaghetti w 5 smakach

Nie masz pomysłu na obiad? Jesteś fanem kuchni włoskiej? Świetnie trafiłeś. Przygotowaliśmy dla Ciebie 5 pomysłów na spaghetti w oryginalnych smakach. Co dzisiaj na obiad – szpinak czy kurki? Sprawdź przepisy godne polecenia!

Kuchnia

Śliwkowy zawrót głowy

Jesień już w zasadzie opanowała nasz kraj, nie tylko pod względem aury, ale przede wszystkim na straganach. Możemy zaopatrzyć się w  najlepsze o tej porze roku odmiany śliwek i cieszyć się nimi do  woli. Zanim jednak opanuje nas szaleństwo przetworowo-wekowe,…

Kuchnia

Co jeść, żeby nie chorować?

Jesień i zima to czas powracającego ciągle kataru i dokuczliwych infekcji. Niekoniecznie, tej zdrowotnej niedyspozycji, jest winna wyłącznie aura na zewnątrz. To nasza kiepska odporność, a nie brzydka pogoda, sprawia, że ciągle chorujemy. Wystarczy zacząć się inaczej odżywiać, a grypa…

Kuchnia

Nasiona chia – codzienna dawka energii

Ze względu na swoje różnorodne właściwości, powinny znaleźć się w naszej codziennej diecie. Można je spożywać na wiele sposobów np. jako dodatek do sałatek, owsianki, musli czy koktajli. Nie tylko zapewnią nam sporą dawkę energii, ale również wzmocnią organizm i zapewnią…

Kuchnia

Grzybowy wysyp przepisów!

Grzybów w lasach jest coraz więcej, więc bez zastanowienia jedziemy i zbieramy. Mamy pełne wiadra maślaków, podgrzybków, borowików, kurek… Pytanie tylko, co dalej? Jeśli standardowy sos grzybowy i takaż zupa już dawno się wam znudziły, polecam przepisy, które zaskoczą, a…