Lewandowska sprzedaje buraki. 14,49 za 50 g!

Po batonach mocy przyszedł czas na liofilizowane buraczki. Niewielką, 50 gramową paczuszkę w designerskim opakowaniu, kupimy w sklepie Anny Lewandowskiej za 14,49 złotych. Internautki się pokłóciły. buraki lewandowskiej profBuraczki, które trenerka fitness poleca dodawać do zdrowych koktajli, stały się tematem kłótni internautek. Jedne oburzały się wysoką ceną produktu i polecały ‘zwyczajne’ buraki ze straganu, inne wychwalały zalety liofilizowanych warzyw.

Z targu czy z torebki?

Anna Lewandowska opublikowała na Instagramie post jednej z Internautek i napisała:

Jak miło, że moje produkty foods_by_ann znajdują się już w wielu domach mamawantstobefit  przygotowała takie oto śniadanie: – kawa z mlekiem ryżowym – białko waniliowe z malinami – otręby – BURAK LIO Szybko, smacznie i zdrowo!!!foods_by_ann ratują, kiedy z burakiem lubisz się średnio, ale wiesz ze jest turbo zdrowy.

Pod postem natychmiast zaczęły pojawiać się krytyczne komentarze

Czy nie lepiej pojsc kupic na straganie buraki i zrobic surowke? Duzo bialka ma mieso, warzywa: bob, fasolka… To jest zdrowe! A nie produkty z torebki i 'bialko waniliowe’. Maliny polecam kupic na straganie, umyc i zjesc. 100% zdrowia. Nie trzeba konczyc studiow w kierunku zywienia, zeby to wiedziec  #załamana #pseudo zdrowa zywnoscia – napisała jedna z fanek.

Kolejna wystąpiła w obronie Lewandowskiej i jej kosmicznie drogich buraków.

niecierpie smaku buraka, zawsze sie mecze jak go jem. To sa suplementy dla osob żyjących szybko, ale chcących dbać o siebie. Białko jest zamiennikiem posiłku. Oczywisice ze dobry stek z porcja warzyw jest lepszy- nikt w to nie wątpi, jednak dzisiejsze czasy zmuszają nas do drogi na skróty, szybszej- która dzieki takim produktom nie musi byc gorsza – broniła inna.

buraki mozna jesc na wiele sposobow, zmilsowac w koktajlu dodajc inne warzywa lub soki owocowe… Droga na skroty nigdy nie jest dobra 😉 ale co kto lubi. Uwierz kupienie owocow i umycie ich nie zjamuje wiecej czasu niz przygotownie bialka z proszku. Generalnie co kto lubi, ale przeraza mnie lansowanie pseudo zdrowych trendow. Pamietajmy, ze takie rzeczy nigdy nie beda pelnowartosciowe – trwała kłótnia fanek trenerki.

[pisownia oryginalna]

Czym jest liofilizacja?

Okazuje się, że liofilizacja, czyli mrożenie produktu, a następnie usuwanie z niego wody z pominięciem rozmrażania go, jest jednym z najzdrowszych sposobów konserwacji produktów. W ten sposób traci się tyko niewielką ilość wartości odżywczych i na długo zachowuje świeżość produktów. 

Jeśli masz jednak trochę wolnego czasu, lepiej wybierz się po świeże warzywa. 

______________

Zapraszamy również do polubienia naszego profilu na Facebooku oraz zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ