Lewandowska sprzedaje buraki. 14,49 za 50 g!
Po batonach mocy przyszedł czas na liofilizowane buraczki. Niewielką, 50 gramową paczuszkę w designerskim opakowaniu, kupimy w sklepie Anny Lewandowskiej za 14,49 złotych. Internautki się pokłóciły. Buraczki, które trenerka fitness poleca dodawać do zdrowych koktajli, stały się tematem kłótni internautek. Jedne oburzały się wysoką ceną produktu i polecały ‘zwyczajne’ buraki ze straganu, inne wychwalały zalety liofilizowanych warzyw.
Z targu czy z torebki?
Anna Lewandowska opublikowała na Instagramie post jednej z Internautek i napisała:
Jak miło, że moje produkty foods_by_ann znajdują się już w wielu domach mamawantstobefit przygotowała takie oto śniadanie: – kawa z mlekiem ryżowym – białko waniliowe z malinami – otręby – BURAK LIO Szybko, smacznie i zdrowo!!!foods_by_ann ratują, kiedy z burakiem lubisz się średnio, ale wiesz ze jest turbo zdrowy.
Pod postem natychmiast zaczęły pojawiać się krytyczne komentarze
– Czy nie lepiej pojsc kupic na straganie buraki i zrobic surowke? Duzo bialka ma mieso, warzywa: bob, fasolka… To jest zdrowe! A nie produkty z torebki i 'bialko waniliowe’. Maliny polecam kupic na straganie, umyc i zjesc. 100% zdrowia. Nie trzeba konczyc studiow w kierunku zywienia, zeby to wiedziec #załamana #pseudo zdrowa zywnoscia – napisała jedna z fanek.
Kolejna wystąpiła w obronie Lewandowskiej i jej kosmicznie drogich buraków.
– niecierpie smaku buraka, zawsze sie mecze jak go jem. To sa suplementy dla osob żyjących szybko, ale chcących dbać o siebie. Białko jest zamiennikiem posiłku. Oczywisice ze dobry stek z porcja warzyw jest lepszy- nikt w to nie wątpi, jednak dzisiejsze czasy zmuszają nas do drogi na skróty, szybszej- która dzieki takim produktom nie musi byc gorsza – broniła inna.
– buraki mozna jesc na wiele sposobow, zmilsowac w koktajlu dodajc inne warzywa lub soki owocowe… Droga na skroty nigdy nie jest dobra 😉 ale co kto lubi. Uwierz kupienie owocow i umycie ich nie zjamuje wiecej czasu niz przygotownie bialka z proszku. Generalnie co kto lubi, ale przeraza mnie lansowanie pseudo zdrowych trendow. Pamietajmy, ze takie rzeczy nigdy nie beda pelnowartosciowe – trwała kłótnia fanek trenerki.
[pisownia oryginalna]
Czym jest liofilizacja?
Okazuje się, że liofilizacja, czyli mrożenie produktu, a następnie usuwanie z niego wody z pominięciem rozmrażania go, jest jednym z najzdrowszych sposobów konserwacji produktów. W ten sposób traci się tyko niewielką ilość wartości odżywczych i na długo zachowuje świeżość produktów.
Jeśli masz jednak trochę wolnego czasu, lepiej wybierz się po świeże warzywa.
______________
Zapraszamy również do polubienia naszego profilu na Facebooku oraz zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego.