Magda Gessler przeszła na dietę! Jak teraz odżywia się gwiazda?
Magda Gessler jest najpopularniejszą polską restauratorką. Gwiazda prowadzi intensywny tryb życia, ale znalazła czas na zmiany w jadłospisie. Jak teraz wygląda jej dieta? Czego unika?
Magda Gessler przeszła na dietę! Jak teraz odżywia się gwiazda?
Magda Gessler jest bardzo zapracowaną osobą. Gwiazda jest m.in. gospodynią „Kuchennych rewolucji”, a także regularnie ocenia postępy młodych kucharzy w „MasterChefie”. Restauratorka dużo gotuje, czego często nie widać w jej programach, bo tam przede wszystkim możemy oglądać efekt jej działań. A jak na co dzień odżywia się Magda Gessler? Okazuje się, że królowa TVN, jak mówi o niej Edward Miszczak, zainteresowała się dietą wegetariańską. Czy zmiany w jadłospisie zawdzięcza swojemu synowi Tadeuszowi Müllerowi, zwolennikowi roślinnej kuchni?
„Nie tylko Tadeuszowi, bo również moi przyjaciele lekarze twierdzą, że dieta wegetariańska minimalizuje ryzyko powstawania nowotworów. W związku z tym mocno ograniczyłam jedzenia mięsa. Moja dieta obfituje teraz głównie w warzywa i kasze. Uwielbiam awokado, pomidory, bakłażany, granaty, owoce mango i ubóstwiam maliny. Przez cały dzień piję też ciepłą wodę” – mówiła Magda Gessler w rozmowie z „Party”.
Co sądzicie o takiej diecie?
Syn Magdy Gessler w swoim życiu wykonywał wiele zawodów. W młodości grał na weselach, gotował na Ibizie obiady dla córek i synów bogatych ludzi, a na swojej działce zajmował się… murowaniem. Stylizował też książki o gotowaniu i tak rozpoczęła się jego przygoda z gastronomią. Jest współwłaścicielem warszawskiej restauracji Orzo. Nagrywa również program o jedzeniu dla telewizji Food Network.
https://www.facebook.com/magdagessler.official/photos/a.112503618800870/1863658767018671/?type=3&theater
—————————————————————————————————–
Źródło zdjęć: pl.wikipedia.org