Dieta uczestniczek Tygodnia Metamorfoz

Jaką dietę mają gwiazdy na obozie treningowym u Ewy Chodakowskiej?

Małgorzata Rozenek-Majdan i Agnieszka Woźniak-Starak już od początku tygodnia przebywają w Grecji na obozie treningowym zorganizowanym przez Ewę Chodakowską. Gwiazdy chętnie publikują fotki z wyjazdu, dzięki temu możemy zobaczyć, jaką dietę mają uczestniczki Tygodnia Greckiej Metamorfozy. Jesteście ciekawi?

Dieta uczestniczek Tygodnia Metamorfoz

Dużo ćwiczą i trochę jedzą

Małgorzata Rozenek-Majdan i Agnieszka Woźniak-Starak doskonale bawią się na obozie treningowym zorganizowanym przez Ewą Chodakowską. Widać, że program „Azja Express” zbliżył je do siebie. Jak gwiazdy spędzają czas w Grecji? Oczywiście ostro ćwiczą pod okiem Ewy i jej męża. Jednak, żeby uczestniczki Metamorfoz miały siły na trening, to muszą pamiętać o regularnych posiłkach! Jaką mają dietę?

Małgorzata Rozenek uchyliła rąbka tajemnicy. Opublikowała zdjęcie, pod którym napisała „czasem ćwiczysz czasem jesz”. Co jedzą gwiazdy? Na ich talerzach widzimy kawałki grillowanej ryby oraz warzywa. Fani się zastanawiają, czy porcje na talerzach nie są trochę za małe dla osób, które są tak bardzo aktywne. A może Ewa Chodakowska nauczyła swoje uczestniczki, że należy jeść częściej, a mniej? Czy stosujecie tę zasadę?

Ryba dobrze wpływa

Nie da się ukryć, że ryby są bardzo zdrowe. Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, szczególnie omega 3, które znacznie zmniejszają ryzyko wystąpienia chorób cywilizacyjnych − przede wszystkim działają przeciwnowotworowo, polepszają pracę układu krążenia oraz obniżają zły cholesterol. Są niezbędne do sprawnego funkcjonowania mózgu oraz redukują stany zapalne występujące w organizmie. Ryby zawierają także dobrze przyswajalne białka (budulec mięśni) oraz witaminy A, E, D oraz z grupy B. Są bogate w selen, fosfor, magnez, cynk, potas, wapń i jod. Dodatkowo mają mało kalorii, dlatego są świetnym posiłkiem dla osób, którym zależy na szczupłej sylwetce.

Pamiętajmy, że ryby swoje dobroczynne właściwości tracą podczas smażenia, gdyż wytwarzają się wtedy tłuszcze trans, które stymulują rozwój chorób serca.

Czy macie ochotę na rybę?


Źródło zdjęć: www.instagram.com/ m_rozenek

 ______________                                                  

Zapraszamy również do polubienia naszego profilu na Facebooku oraz zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ