Dieta i Fitness

Kuchnia

KULINARNA PODRÓŻ PRZEZ EUROPĘ ŚRODKOWĄ

Warszawska NUTA, praska La Degustation Bohême Bourgeoise i budapeszteńska Salt – trzy restauracje, które pokazują, że fine dining w naszym regionie zyskał własny język. Od pewnego czasu kraje, które kojarzą się z sycącą, tradycyjną i dość ciężką kuchnią, stają się…

Biznes Kuchnia

CHEF, KTÓRY GRA SMAKIEM – ANDREA CAMASTRA

Za kulinarnym sukcesem stoi zawsze człowiek – z wizją, charakterem i nieustannym głodem doskonałości. W polskim fine diningu takim człowiekiem bez wątpienia jest Andrea Camastra, czyli włoski szef kuchni, który jest rekordzistą, jeżeli chodzi o liczbę zdobytych gwiazdek dla swoich…

Kuchnia

Restauracja NUTA – miejsce, w którym sosy powstają w maszynie do perfum

Kuchnia molekularna zrewolucjonizowała rynek restauracyjny i wyznaczyła nową erę współczesnej gastronomii. W ekscytującej ewolucji sztuki kulinarnej najlepsze restauracje na całym świecie przyjmują techniki molekularne, aby poprawić smak, teksturę i prezentację potraw. To innowacyjne podejście łączy naukę z kreatywnością, przekształcając tradycyjne…