Wiemy, co je Klara Lewandowska! Dobra dieta dla dziecka?
Ania Lewandowska bardzo dba o prawidłowe odżywianie. Gwiazda układa zbilansowane diety nie tylko dla klientów czy innych sportowców, ale również dba o jadłospis najbliższych. Tym razem pokazała, jakie produkty i dania wybiera dla Klary.
Wiemy, co je Klara Lewandowska! Dobra dieta dla dziecka?
Ania Lewandowska od dawna przypomina, że zdrowa i zbilansowana dieta jest bardzo ważna dla prawidłowego wzrostu i rozwoju dziecka, a także jego chęci poznawania świata. Teraz pokazała, jakie potrawy przygotowuje dla swojej córki Klary!
Na zdjęciach widzimy, że nie brakuje owoców i warzy, a także pozwala swojej córce na zdrowe, słodkie co nieco. Zobaczcie!
https://www.instagram.com/p/B2zRpo-oHW9/
Regularność
Gwiazda na swoim blogu również zwraca uwagę, że bardzo ważne jest regularne podawanie posiłków. Szczególnie ma to znaczenie z punktu widzenia zarówno przyzwyczajeń żywieniowych, a także odpowiedniego funkcjonowania organizmu. Dzieci powinny jeść 4-5 posiłków dziennie, średnio co 3-4 godziny. Poleca, by przyzwyczajać swoją pociechę do jedzenia w porach, gdy do stołu siada cała rodzina.
Początek i koniec
Trenerka przypomina, że posiłek dziecka nie może ciągnąć się w nieskończoność. Najlepiej byłoby, by trwał on do 30-40 minut. Zasada ta pozwala przyzwyczaić do tego, że czas jedzenia ma swój początek i koniec.
https://www.instagram.com/p/B23dAkxowuk/
A jak ze słodyczami?
Na Instagramie widzimy, że Ania Lewandowska pozwala Klarze od czasu do czasu zjeść coś słodkiego. Gwiazda przyznaje, że temat dotyczący cukru w diecie najmłodszych jest skomplikowany, gdyż węglowodany proste powinny być ograniczone do minimum, ale jednocześnie nie da się całkowicie uchronić dziecka przed słodyczami.
Gwiazda zaleca, by zachować zdrowy rozsądek oraz wybierać zdrowe alternatywy popularnych słodkich przekąsek. Przypomina o owocach, które oprócz cukrów prostych zawierają dużo witamin i składników mineralnych.
https://www.instagram.com/p/B2mkDdrICNw/
Co z gotowcami?
Gotowe dania dla dzieci oraz półprodukty mogą zawierać wiele szkodliwych substancji. W takich potrawach nie brakuje konserwantów, cukrów prostych, soli, a także złej jakości tłuszczy.
————————————————————————————————-
Źródło zdjęć: kadr z youtube.com