Zmiany w Disneylandzie i w ponad 600 lokalach, które wprowadziły wegańskie dania
W Stanach Zjednoczonych je się naprawdę barrrdzo dużo mięsa. Jednak pomimo tego ograniczanie mięsa, produktów odzwierzęcych i weganizm stają się coraz popularniejszym trendem – w USA i na świecie. Świadczą o tym między innymi zmiany w dwóch parkach rozrywki – The Walt Disney World w Orlando na Florydzie i Disneyland Resort w Anaheim w Kalifornii. W menu punktów gastronomicznych, w obu parkach ma pojawić się aż 400 dań z roślinnych składników.
Nadchodzą wegańskie zmiany:
Na Florydzie zmiany zaszły już w października, natomiast w Kalifornii mają być one wprowadzone wiosną, w 2020 roku. Są to znacząca decyzje dla turystyki. The Walt Disney World,to ogromny hiperpark, który składa się z kilku tematycznych parków. Rocznie odwiedza go około 52 milionów turystów, głodnych rozrywki. A to więcej niż ilość mieszkańców naszego kraju. Kalifornijski Disneyland z kolei odwiedza rocznie ponad 18 milionów turystów. W związku z czym skala wpływów i oddziaływania jest ogromna. Takie zmiany w menu mogą się przyczynić do zmiany konsumenckich przyzwyczajeń.
Brawo!
Zobacz także: