#UnicornToast

Świat podbija nowy kulinarny trend #UnicornToast

Nadchodzi wiosna, którą zwiastują tęczowe kolory w ubraniach, dodatkach, ale też jedzeniu. Stylistka kulinarna Adeline Waugh (@vibrantandpure) z Miami udowadnia, że tosty mogą przypominać prawdziwe dzieła sztuki. Wszystko za sprawą tęczowych smarowideł.         

Jak mówi Adeline pomysł tęczowych tostów odkryła przez przypadek: „Starałam się stworzyć tak wiele kreacji, jakie są tylko możliwe do uzyskania, okazało się, że z wyjściowego koloru buraka można stworzyć nawet odcień ciepłego różu.”

Tosty zachwycają tęczową paletą barw, a ich zrobienie jest możliwe bez użycia sztucznych barwników. 26-letnia stylistka jedzenia  w wywiadzie dla Teen Vogue zdradza tajniki tworzenia kolorowych kremów:

” Krem buraczany był bazą wyjściową. Po tym jak odkryłam odcień różu doszłam też do wniosku, że mogę stworzyć dodatkowe kolory serka, używając wyłącznie naturalnych składników. W ten sposób utworzyłam pięć dodatkowych kolorów i eksperymentowałam z ich ułożeniem na toście na różne sposoby.” Naturalne składniki, które posłużyły do utworzenia kolorów tęczy to kurkuma (kolor żółty/pomarańczowy), spirulina (jasno-niebieski), chlorofil (jasno-zielony), truskawki (jasno różowy) oraz mrożone jagody (fioletowy). Kremową konsystencję uzyskuje się dzięki blendowaniu, a sama kompozycja zależy wyłącznie od naszej kreatywności. Bajeczny trend nie dotarł jeszcze do Polski, ale na Instagramie Adeline ma wielu followersów z całego świata. Wszystkie tęczowe tosty oznaczane są hashtagiem #UnicornToast. Czyż Was również zachwyciły ?

Autor: Aleksandra Kowalczyk

fot. https://www.instagram.com/vibrantandpure/

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ