Różowa czekolada – nowość, na którą czekaliśmy 10 lat
Kremowy, delikatny, jagodowy smak… Mowa tu o najnowszym wynalazku szwajcarskich naukowców. „Ruby” to różowa czekolada, która nie zawiera żadnych barwników i jest całkowicie naturalna. Czemu zawdzięcza swój niezwykły kolor?
Mamy gorzką, mleczną i białą czekoladę. Różowa to czwarty rodzaj pysznych słodkości, które udało się stworzyć z ziaren kakaowca pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Nazwa „ruby” powstała od rubinu i koloru przydymionego różu, w którym jest czekolada.
Prace nad wyprodukowaniem nowego smaku czekolady trwały ponad 10 lat. Niestety produkt nie jest jeszcze dostępny w sklepach, ale przeprowadzono już testy konsumenckie. Łakocie mieli okazję spróbować wybrańcy w Stanach Zjednoczonych, Chinach, Wielkiej Brytanii i Japonii. Wy też nie możecie doczekać się nowości w sklepach?